Barion Pixel

SVT tanulás – 6 szempont, hogy neked való-e

6 szempont, amit gondolj át SVT tanulás előtt

Nem kérdés, hogy a saját tanulási folyamatod legfőbb tényezője Te MAGad vagy J Ha egy konkrét tananyag – jelen esetben az SVT Alapkurzus anyagának ‑ elsajátítására vállalkozol, akkor mindenekelőtt némi önismeretre van szükséged.

A hatékony tanuláshoz jó, ha tisztában vagy azzal, hogy hogyan vélekedsz, és mit tudsz saját MAGadról, mint tanulóról. Tudtad például, hogy az ön­értékelésed alapvetően meg­határozza, hogy milyen eredményesen tanulsz? És tudtad, hogy az esetleg nem olyan magas szintű önértékelésed a sikerélmények hatására jó irányban változik? Ezért olyan fontos, hogy olyan SVT-kurzust válassz, ahol sikeresnek érzed MAGad!

Lássuk, mi mindent érdemes átgondolnod MAGaddal kapcsolatban!

 

1.        Motiváció

A legfontosabb talán az, hogy milyen motivációd van, azaz hogy miért, milyen célból akarod megtanulni az SVT-t.

Én úgy tapasztalom a tanulóim és az SVT-alkalmazók körében, hogy az SVT-t alapszinten elsősorban azok tanulják meg, akik a saját tudatalattijukat önállóan akarják tisztítani. Ehhez az a felismerés szükséges, hogy bár a tudattalanunkban lévő blokk­jaink akadályozhatják a vágyott életünk megvalósulását, képesek vagyunk a saját kezünkbe venni a tudattalan tartalmak átalakítását a harmonikusabb, örömtelibb, gazdagabb, kiteljesedettebb élet elérése érdekében.

Vannak, akik kifejezetten azért választják az SVT-t, mert a Felső Énes tudatos­ságuk­kal való kapcsolatteremtést és -tartást akarják megtanulni, hogy jobban fel­ismer­jék az útmutatásait, így fejlesztve magasabb szintre a tudatosságukat, gyorsab­ban haladva az életük útján.

Emellett persze kezdettől fogva meg­lehet a másokon való segíteni akarás szándé­ka is.

Hozzám például kifejezetten sok olyan tanuló jön, aki már számos energetikai gyógyító módszert elsajátított, és mások­nak sikeresen segít is velük, de magának nem tudja alkal­maz­ni őket.

Az SVT kifejezetten hasznos eszköz azoknak, akik általá­ban véve FényMunkásnak tartják magukat, és a Föld, valamint az EGY Univerzum gyógyításán, és a tudatos­ság emelésén dolgoz­nak.

 

 2.        Képességek

A sikeres tanuláshoz szükségesek bizonyos képességek.

Az SVT alapszinten való sikeres elsajátításához például fontos a logikus gondol­kozás, a folyamatok fegyelmezett követésének képessége. Erre ‑ tapasztalataim szerint ‑ mindenki képes, ráadásul a tanulók minden segítséget is megkapnak hozzá leírások, algoritmusok, példák, memóriagyakorlatok formájában.

Szóval, ha szeretsz rejtvényt fejteni, kirakózni, krimit olvasni vagy nézni, akkor az SVT, ami egy nyomozói munkának is felfogható, Számodra kifejezetten élvezetes lehet.

A bal agyféltekénk mellett ter­mészetesen a jobb, kreatív, holisz­ti­ku­san érzékelő, intuitív agyféltekénket is használjuk.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az SVT gyakorlása kifeje­zet­ten jó hatással van az agy­műkö­désre, annak kiegyen­súlyozott­ságára.

  

3.        Kitartás

Emellett a tanulónak mindig szüksége van kitartásra.

Az SVT esetében erre azért van szükség, mert ez a bonyolult metafizikai rend­szer a tanfolyam során lépésről lépésre bontakozik ki, illetve árnyalódik. Az elején rengeteg új információval találkozol, hisz egy új keretrendszert és megközelítésmódot is el kell sajátítanod. A szilárdan levert néhány cölöphöz azonban könnye­dén hozzá tudod majd kapcsolni az újabb elemeket.

A kitartás pedig a gyakorlás miatt fontos. Mint min­dent, az SVT-t is igazán a rendszeres gyakor­lással lehet rutinná tenni. Erre valók a havi online SVT Klub foglalkozáson, ahol a szakma forté­lyait, a leg­hasznosabb praktikákat sajátíthatod el, és felügyelet mellett gyakorolhatsz. Kéthavonta van online SVT Gyakorló alkalom, és 2023. decemberétől 4 fős szupervízió csoportokat is indítok. Emellett tagja lehetsz a tanulóim közös­ségé­nek a Facebookon. Ezeken a fórumokon folya­ma­to­san válaszolok a felmerülő kérdésekre, és meg­osztom Veletek a szakmai tudásomat.

 

4.        Befogadás, figyelem

Hasznodra válik, ha ismered MAGad a tekintetben is, hogy mennyire vagy befogadó az új információkkal. Képes vagy-e egyszerre sok anyag befogadására, vagy Neked jobban esik, ha apróbb, emészthetőbb adagokban tanulsz? A be­fogadáshoz tartozik az is, hogy mennyire vagy képes tartósan fenntartani a figyelmedet, azaz, hogy milyen hosszan tudsz valamire fókuszálni.

Ha Te képes vagy egyszerre sok új információ befogadására, vagy ha már sok előzetes ismereted van az SVT-vel kapcsolatban, akkor lehet, hogy Neked beválik a 2-3-4 napban tartott SVT Alapkurzus. Itt nyilván folyamatosan jegyzetelsz, és a tanár esetleg megengedi, hogy felvedd a kurzuson elhangzottakat. Persze, a jegyzetelés részben leköti a figyelmet, és várhatóan lesz egy s más, amit kihagysz. Az összefüggő hanganyagot pedig – legyünk őszinték – nem valószínű, hogy valaha is visszahallgatod. Ki tudja, melyik napon és mikor volt szó egy bizonyos dologról, amit átismételnél?!

Ha azonban jobban szeretsz kisebb etapokban tanulni, hétről hétre feldolgozva egy rövidebb, áttekinthetőbb anyagrészt, akkor Neked a szakkörszerű tanulás ideális. Ebben a formában egyensúlyban van az előadás, ahol passzívan kell figyel­ned, és a gyakorlat, ahol az aktív munkádra van szükség. Igény szerint tartunk rövidebb, 10-15 perces szüneteket, és még így sem veszítünk sok időt. A foglalkozás másnapján megkapod az óra videófelvételét, valamint külön a hang­anyagot is. Ez utóbbi akkor hasznos, ha nagyjából emlékszel az anyagra, de a be­véséséhez pl. mobilon akarod hallgatni vasalás vagy autóvezetés közben. Ezek a felvételek örökre a tieid maradnak.

Így bármikor újra és újra megnézheted, illetve meghallgathatod a tanultakat. A felvételt akár 5 percenként megállíthatod, visszatekerheted, így a saját felfogó­képességednek meg­felelően, kényelmes tempóban sajátíthatod el az anyagot. Emellett megkapod írásban is az aktuálisan átvett tananyagot, amit hozzáolvashatsz. Ez lényegében kiegészíti a hivatalos jegyzeteket.

5.        Memória

Az előző szemponttal összefüggésben, mielőtt nekivágsz a tanfolyamnak, gon­dold át, hogy hogyan megy a legjobban Neked a memorizálás. Hogyan szoktad a leghaté­konyabban elraktározni a tananyagot a hosszú távú memóriádban? Vannak, akik úgy memorizálják az anyagot, hogy írnak, jegyzeteket készítenek; vannak, akik hallás után jegyzik meg a lényeget; vannak, akik vizuálisak, és képeket jegyeznek meg legjobban.

 Az online SVT Alapkurzuson ppt-prezentációval tanulunk, és engem is mindvégig látsz. A prezentációra néha még rajzolok is J Plusz az általam elmesélt sztorik is sokat segítenek a memorizálásban. És ehhez jön az írásos tananyag, ami igazán részletes. Ez lehetővé teszi, hogy – ha Te szeretsz saját jegyzeteket készíteni – azokat utólag beledolgozd a kapott anyagba.

 

6.        Tudásvágy

Amikor egy tanfolyamra jelentkezel, akkor nyilván ég benned a tudásvágy. Nyilván Te is tapasztaltad már, hogy amikor egy kötelező tantárgyról van szó, akkor néha bizony a minimumot sincs kedvünk megtanulni. Itt azonban egy általad választott témáról, szak­ismeretről beszélünk, így joggal feltételezhető, hogy szeretnél minél többet megtudni az SVT-ről. Ezért mindenképp tedd fel MAGadnak a kérdést, hogy valóban így van-e, hogy mennyire érdekel tényleg az SVT.

Én annak idején mindent érteni és tudni akartam az SVT-ről. Akkoriban azon­ban, amikor még én tanultam SVT-zni (2003-2004), sajnos, nagyon kevés anyag állt rendelkezésünkre magyarul. Ezért én minden elérhető angol nyelvű anyagot be­szereztem, és feldolgoztam. És minden SVT Klubra elmentem. Én egyszerűen így vagyok „gyárilag” össze­rakva J Muszáj értenem a dolgok elméleti hátterét is, és minél többet tud­nom a műkö­désükről. Így én olyan tanulókkal tudok jól együtt­működni, akik hasonlóan érdeklődőek, és jól bírják, ha többet kapnak, mint a mini­mum, ha van bennük elméleti igényesség a gyakorlati ismeretek elsajátítása mellett.

svt tanulas

Mindenkinek bejön az SVT?

Nem – ugyanúgy, mint bármi az Életben. Vagy vannak valakinek sikerei az elején, vagy nincsenek. Vagy hitelesnek talál engem, vagy nem. És ettől függően folytatja vagy nem az SVT alkalmazását és a saját továbbképzését.

Számomra az SVT olyan volt, mint amikor hazaértem. Azért, mert intellektuálisan határozottan izgalmasnak találtam, olyan tudásanyagnak, ami új keretet ad az életemnek, és távlatokat nyit, és mert végtelen lehetőségeket láttam benne.

Ami változott, az az a elképzelésem, hogy az SVT a „bölcsek köve”, amivel „mindent” meg lehet szerelni. Ezt szerettem volna, de rájöttem, hogy a szerelőknek sem egyetlen eszközük van a szerszámos ládájukban. Nem lehet mindent egy kalapáccsal megszerelni.

Tudod, ez a helyzet az SVT-vel is. Az SVT egy célszerszám. Egy (pontosabban több) eszköz, szerszám a szerszámos ládádban. Nagyon sok mindenre használhatod. De néha van nála jobb célszerszám is. Ezért viszont nem érdemes kidobni, ha már megszerezted. Sokkal hasznosabb, ha megtanulod, hogy mikor, mire és hogyan használható hatékonyan. Ráadásul én megkerestem a hiányzó szerszámaimat, és a tanulóimnak ezeket is megmutatom, az SVT-vel összefüggésben. 

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, várlak szeretettel a következő SVT alapkurzusomon!

További cikkeim

alvó kislány

Álomfejtés kezdőknek

Mit üzen a tudattalanod, amikor alszol? Van valami, ami az idők kezdete óta foglalkoztatja az embereket, és ugyanakkor az egyik legkézenfekvőbb útja

Biztonságos, szabad és tudom hogyan kell

Formulák elvitelre – nemcsak SVT-seknek Az SVT-ben kérdéseket teszünk fel, és válaszokat keresünk. Kulcsfontosságú tehát, hogy pontosan fogalmazzunk. Amikor próbáljuk kinyomozni, hogy

Tudunk-e őszinték lenni magunkkal?

Könyvajánló: Brad Blanton – Radikális őszinteség „A hetedik te magad légy!” – írja versében József Attila, kiváló témát adva a július hónapra:

Kapcsolat: renata@svtonline.hu

Tetszett? Oszd meg!

Facebook
LinkedIn

Kezdd ITT!

Scroll to Top