Barion Pixel

Változtatni veszélyes?

A túlélés érdekében futtatott tudatalatti programokról

 

Gyakorló SVT-sként tudjuk, hogy amikor minden jó szándékunk és igyekezetünk ellenére sem tudunk változtatni a viselkedésünkön, akkor önostorozás helyett érdemes elővenni az ingát, és a tudattalanunkban kutakodni, hogy a változás útjában álló blokkokat kioldhassuk. Ebben a blogcikkben röviden elmondom, honnan és hogyan rögzíti a tudattalanod azokat a programodat, amik a maguk botcsinálta módján a túlélésedet akarják segíteni, de közben akadályoznak abban, hogy kibontakozz, és önmagad egyre jobb verziójává válj.

Túlélés vagy megélés

A viselkedésedet az agytörzsed, az úgy nevezett „hüllőagyad” irányítja. Hiába akarsz a tudatos részeddel, az agykérgeddel valamit, például kitartónak lenni vagy megtanulni nemet mondani, ha a tudattalanod azt valamiért veszélyesnek tartja. Ugyanígy, hiába próbálsz felhagyni a halogatással, a veszekedéssel vagy épp a dohányzással, ha a tudattalanod szerint az a biztonságos viselkedés. 

SVT Alaptanfolyamon szoktam mondani, hogy az Előny programmal nem érdemes külön foglalkozni, mert minden program előnyprogram, különben nem csinálnád. Amikor akaratod ellenére halogatsz, veszekszel vagy megbetegszel, az a tudattalonod szerint jó dolog. De milyen szempontból jó? A túlélésedet segíti. Te hiába szeretnél kibontakozni, az életedet megélni, a tudattalanod ugyanis csak a túlélésre játszik. Őt a Maslow-piramis alsóbb szintjei érdeklik: hogy biztonságban legyél, hogy legyen mit enned, legyen hol aludnod, esetleg legyen gyereked. És itt jön az izgalmas rész! Hogyan dönti el a tudattalanod, hogy mi előnyös és mi veszélyes a túlélésedre nézve?

Programok a túlélésért

Azt mutatja a gyakorlat, hogy a tudattalan 3 helyről rögzít és futtat programcsomagokat a túlélés érdekében:

  • olyan szituációkból, amikor valaki meghalt egy életveszélyes helyzetben
  • olyan szituációkból, amikor valaki túlélt egy életveszélyes helyzetet
  • születésünk előtti és utáni időszakból.

Részletesebben:

1.Amikor meghalt egy szerettünk, vagy egy számunkra fontos személy (vagy mi magunk egy előző életben), akkor a tudattalan rögzíti a körülményeket (hogy hol és kivel voltunk, mit csináltunk, milyen volt az idő, mit láttunk, mit hallottunk stb.) mint veszélyes tényezőket.

Egy kliensem egyik felmenője például úgy veszítette el életét, hogy a szerelmével évődtek, miközben málnát kerestek az erdőben, és egy szakadékba zuhantak. Így az ők és mintegy 700 éven át az utódjaik tudattalanja szerint: szerelmesnek lenni, erdőben kirándulni és málnát enni veszélyes.

2.Az olyan életveszélyes helyzetekben, amit te vagy valaki más túlélt, a körülményeket a tudattalan úgy rögzíti, mint a túléléshez szükséges körülményeket. 

Például, ha éjjel karamboloztál, miközben veszekedtél a férjeddel és dzsessz zene szólt, de túléltétek, akkor az éjszakai vezetés, a dzsessz és a veszekedés a tudattalanod szerint biztonságos, és a túlélésedet segíti.

3.Végül mindazt, amit az anyukád és az apukád csinált a fogantatásod előtti 9 hónapban, a magzatkorodban, és a születésed utáni 12 hónapban, a tudattalanod beprogramozza számodra, mint a jó élet modelljét.

Ha például az édesapád a fogantatásod előtti hónapokban agyondolgozta magát, hogy egzisztenciát teremtsen, édesanyád pedig veszélyeztetett terhesként végig feküdte a várandósságát, akkor könnyen lehet, hogy számodra a normális élet az erőn felüli gürcölés és a teljes tétlenség egymást váltó szakaszaiból áll. 

A fentieket figyelembe véve tehát, amikor nehézségbe ütközöl egy szokásod átalakításában, érdemes lehet feltenned a kérdést:

  • Milyen előnyöm származik ebből a viselkedésből?
  • Miért lenne veszélyes, ha másként viselkednék?

Ha szeretnél további támogatást és útmutatást kapni ezekhez a tisztításokhoz, szeretettel várlak az SVT Klubban, ahol a klubfoglalkozásokon az elméletet és a gyakorlatot is megtanulhatod, a gyakorló alkalmakon pedig a csoportenergiában és a segítségemmel dolgozhatsz a saját ügyeiden.

További cikkeim

alvó kislány

Álomfejtés kezdőknek

Mit üzen a tudattalanod, amikor alszol? Van valami, ami az idők kezdete óta foglalkoztatja az embereket, és ugyanakkor az egyik legkézenfekvőbb útja

Biztonságos, szabad és tudom hogyan kell

Formulák elvitelre – nemcsak SVT-seknek Az SVT-ben kérdéseket teszünk fel, és válaszokat keresünk. Kulcsfontosságú tehát, hogy pontosan fogalmazzunk. Amikor próbáljuk kinyomozni, hogy

Kapcsolat: renata@svtonline.hu

Tetszett? Oszd meg!

Facebook
LinkedIn

Kezdd ITT!

Scroll to Top