Barion Pixel

Álomfejtés kezdőknek

Mit üzen a tudattalanod, amikor alszol?

Van valami, ami az idők kezdete óta foglalkoztatja az embereket, és ugyanakkor az egyik legkézenfekvőbb útja a tudatos elménk megkerülésének. Igen, ez az álom! Álmaink segíthetnek megérteni a tudattalanunkban zajló folyamatokat, és álmukban inspirációt kaphatunk a Felső Énünktől is. Ha már SVT-alkalmazó vagy, az álmok működéséről, értelmezéséről és programozásáról mindent megtanulhatsz az Álomfejtés SVT-vel workshopon, de ha még csak ismerkedsz ezzel a világgal, ebben a cikkben mutatok néhány módszert, amivel addig is próbálkozhatsz.

Eszközök az álomfejtéshez

Álomfejtő szótárak

Persze, elővehetsz ilyet is, hisz az emberiség közös kulturális háttérrel rendelkező csoportjai számára bizonyos szimbólumok közös jelentéssel bírnak.  A kérdés az, hogy a Te értelmezésed is ez-e. Ha a kollektív tudatalatti szimbólumainak értelmezése rezonál veled, elgondolkozhatsz, milyen jelentést hordoznak a te személyes életedben!

Szabad asszociáció

Ezt a módszert Freud fejlesztette ki az 1800-as évek végén. Lényege, hogy egy adott dologgal kapcsolatban teljesen szabadon, tudatos kontroll és szűrés nélkül, kényelmes áramlással kiírjuk magunkból, ami eszünkbe jut. Amikor ez megvan, akkor megnézzük, hogy a leírt szavak alapján kirajzolódik-e valami közös jelentés.

Martha Beck módszere

A Wayfinder Life Coach Iskola alapítója azt tanácsolja, hogy tekints az álmod minden elemére önmagad egy részeként, aki/ami fontos üzenetet, tanítást hordoz számodra. Kérdezd meg tőle, mi a mondanivalója, majd képzeld magad a helyébe és válaszold meg a kérdésed!

SVT

Robert Detzler rengeteg esettanulmányt adott közzé a Soul Re-Creation c. tankönyv 18. fejezetében. Ezekben van néhány hasznos kérdés, amit SVT-alkalmazóként bevethetsz. Például, hogy milyen tudatossági szintről érkezett ez az álom? (3. tábla) Mit szimbolizál X az álmomban? (1. tábla) Kit szimbolizál X az álmomban? (4. tábla)

Néhány fontos tanács

Tudatosítsd, hogy az álomértelmezésben nincs jó vagy rossz. Fontos, hogy tiszta szándékkal foglalkozz az álmaiddal, a személyes fejlődésed érdekében. Hogy jó-e az értelmezésed, azt az alábbiak alapján tudod eldönteni:

  • Az értelmezésed összhangban van veled és az életeddel.
  • Az értelmezésed hozzájárul valamivel az életedhez, a fejlődésedhez.
  • Az értelmezésed alapján hozott döntések és cselekedetek pozitív hatással vannak rád és az életedre.

Szép álmokat kívánok! 🙂

További cikkeim

Biztonságos, szabad és tudom hogyan kell

Formulák elvitelre – nemcsak SVT-seknek Az SVT-ben kérdéseket teszünk fel, és válaszokat keresünk. Kulcsfontosságú tehát, hogy pontosan fogalmazzunk. Amikor próbáljuk kinyomozni, hogy

Tudunk-e őszinték lenni magunkkal?

Könyvajánló: Brad Blanton – Radikális őszinteség „A hetedik te magad légy!” – írja versében József Attila, kiváló témát adva a július hónapra:

Kapcsolat: renata@svtonline.hu

Tetszett? Oszd meg!

Facebook
LinkedIn

Kezdd ITT!

Scroll to Top