Barion Pixel

Tudunk-e őszinték lenni magunkkal?

Könyvajánló: Brad Blanton – Radikális őszinteség

 

„A hetedik te magad légy!” – írja versében József Attila, kiváló témát adva a július hónapra: önismeret, őszinteség, önfelvállalás, önmegvalósítás. Ezek a tanfolyamaimon, előadásaimban és az egyéni konzultációim során is állandó központi fogalmak, hiszen olyan területek, amelyeken egy életen át szükséges dolgozni mindannyiunknak. Ebben szeretnélek támogatni a mai könyvajánlóval és néhány hasznos kérdéssel. 

A stressz fő forrása a hazugság

„Mindnyájan úgy hazudunk, mint a vízfolyás. Ez kimerítő, és ez az embereket érő összes stressz fő forrása ”–  írja dr. Brad Blanton Radikális őszinteség című könyvében, amit a 2022 júliusi SVT klubfoglalkozáson ajánlottam tanulóim figyelmébe. Nem mondjuk ki barátainknak, szerelmünknek, házastársunknak és főnökünknek, hogy mit teszünk, hogyan érzünk, és mire gondolunk. Sokszor azért, mert nem akarjuk megbántani a másikat, szégyelljük a valódi érzéseinket, vagy félünk az elutasítástól és a következményektől. Máskor pedig azért, mert magunk előtt is titkoljuk az igazságot.

5 szabály az önazonos életért

A szerző 5 egyszerű, mégis rendkívül nehezen betartható szabályt állít fel, amelyek hozzásegítenek az önfelvállaláshoz, és ennek következtében az őszinte meghitt kapcsolatokhoz. 

Ezek a következők:

 1. Az igazat mondom
 2. Kérem, amit akarok
 3. Segítek másnak abban, hogy igazat mondjon
 4. Nem adok tanácsot, nem vigasztalok
 5. Figyelek a testemre

Ezek a szabályok hosszas magyarázat nélkül is jól érthetők. Akár időszakos kihívásként is megvalósíthatók egyenként vagy egyszerre.Továbbá nagyszerű alapot adhatnak az önmunkához és SVT-tisztításhoz is. Elég, ha megfigyeled, mikor nem sikerül őket betartanod, és hogy ez hogyan nem jó Neked!

Az őszinteség önMAGaddal kezdődik

Lehet, hogy az elakadásod nem abból fakad, hogy nem mered felvállalni magad, hanem abból, hogy magad sem vagy teljesen biztos, abban, hogy mit érzel, mit gondolsz, mire vágysz. Ha erre gyanakszol, abban az esetben figyelj arra a néha egészen enyhe diszkomfort érzésre, ami jelzi neked, hogy valami nem kerek, és tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket, hogy mélyebbre áshass:

 • Mit sejtek?
 • Milyen érzés bujkál bennem?
 • Mit tennék most, ha szabad lenne?
 • Mi az, aminek az önmagam elől való rejtegetésébe már belefáradtam?
 • Mi történt valójában, amivel kapcsolatban úgy tettem, mintha sosem történt volna meg?
 • Mi az, amit a családom és én is tudunk, de soha nem beszélünk róla?

Csendesedj el, vedd kezedbe az ingát, és keresd meg a válaszokat.

Jó munkát kívánok hozzá!

Ha tovább mennél az úton, sok hasznos tananyagot találsz, hozzá az SVT Klubban.

Ha még nem vagy SVT-alkalmazó, nálam megtanulhatod alkalmazni ezt a nagyszerű módszert.

További cikkeim

alvó kislány

Álomfejtés kezdőknek

Mit üzen a tudattalanod, amikor alszol? Van valami, ami az idők kezdete óta foglalkoztatja az embereket, és ugyanakkor az egyik legkézenfekvőbb útja

Biztonságos, szabad és tudom hogyan kell

Formulák elvitelre – nemcsak SVT-seknek Az SVT-ben kérdéseket teszünk fel, és válaszokat keresünk. Kulcsfontosságú tehát, hogy pontosan fogalmazzunk. Amikor próbáljuk kinyomozni, hogy

Kapcsolat: renata@svtonline.hu

Tetszett? Oszd meg!

Facebook
LinkedIn

Kezdd ITT!

Scroll to Top