Barion Pixel

Biztonságos, szabad és tudom hogyan kell

Formulák elvitelre – nemcsak SVT-seknek

 

Az SVT-ben kérdéseket teszünk fel, és válaszokat keresünk. Kulcsfontosságú tehát, hogy pontosan fogalmazzunk. Amikor próbáljuk kinyomozni, hogy milyen programokat futtat a tudattalanunk, azaz hogy milyen állításokat fogad el igazságként, akkor résen kell lennünk. Ugyanez igaz akkor is, amikor a fókuszunkat, szándékunkat fogalmazzuk meg. Ebben a blogcikkben olyan formulákat, kiegészíthető mondatszerkezetet ajánlok a figyelmetekbe, amit az SVT-munka során szoktunk alkalmazni, de kiválóan működnek önmagukban is.

Utálok autót vezetni. Nincs kedvem tanulni. Mindenki hülyének néz.

A fentiek nem kitalált példamondatok, nap mint nap elhangzanak az emberek szájából. Talán te is mondtál vagy gondoltál már hasonlókat – és milyen jó neked, ha nem szólnak a fejedben ilyen hangok 🙂

Lássuk, hogyan deríthetjük ki, hogy milyen negatív programok húzódhatnak meg az ilyen gondolatok mögött! A formulák, amiket használni fogunk, végtelenül egyszerűek, de amint kiegészíted és hangosan kimondod őket, látni fogod, hogy milyen nagy erő rejlik bennük.

A fenti példákból kiindulva, ha például azt érzed-gondolod, hogy utálsz autót vezetni, vagy hogy nincs kedved tanulni, vagy hogy mindenki hülyének néz, akkor mondd ki az alábbi állításokat, és teszteld az ingád segítségével, hogy a tudattalanod igaznak tartja-e őket! Ha nem SVT-zel, akkor csak figyelj a kimondásuk közben a testérzeteiedre!

Biztonságos autót vezetnem.

Szabad autót vezetnem.

Tudom, hogyan kell autót vezetni.

Biztonságos tanulnom.

Szabad tanulnom.

Tudom, hogyan kell tanulni.

Biztonságos tájékozottnak/hozzáértőnek mutatkoznom.

Szabad tájékozottnak/hozzáértőnek mutatkoznom.

Tudom, hogyan kell tájékozottnak/hozzáértőnek mutatkozni.

Ne felejtsd el a fonákságokat sem tesztelni: 

Veszélyes számomra…

Tilos nekem…

Nem tudom, hogyan kell…

Végezetül álljon a 2023. júliusi SVT Gyakorló foglalkozásunk fókusza a fenti formulák mintájára. Azt hiszem, ez olyasmi, amin mindenkinek hasznos lehet elgondolkodni:

Biztonságos és szabad nekem, és tudom, hogyan kell önMAGamra figyelni és a MAGam javára cselekedni, önMAGamról gondoskodni.

Biztonságos, szabad és tudom, hogyan kell nekem a MAGam javára cselekedni önMAGamról gondoskodni.

Te tudod már, hogyan kell? Ha nem, de szeretnéd megtanulni, várlak szeretettel az SVT Alaptanfolyamon.

Ha pedig már gyakorló SVT-sként a kérdezéstechnikádat szeretnéd csiszolni, az SVT Klubban a helyed.

További cikkeim

alvó kislány

Álomfejtés kezdőknek

Mit üzen a tudattalanod, amikor alszol? Van valami, ami az idők kezdete óta foglalkoztatja az embereket, és ugyanakkor az egyik legkézenfekvőbb útja

Tudunk-e őszinték lenni magunkkal?

Könyvajánló: Brad Blanton – Radikális őszinteség „A hetedik te magad légy!” – írja versében József Attila, kiváló témát adva a július hónapra:

Kapcsolat: renata@svtonline.hu

Tetszett? Oszd meg!

Facebook
LinkedIn

Kezdd ITT!

Scroll to Top