Barion Pixel

Mit csinálj, ha semmi kedved „lógászni az ingát”?

Amikor jól pörög az inga

Amikor tisztítási ötleteket hozok nektek a #KTKkedd rovatba, vagy egy SVT Klub, SVT Téka tematikáját állítom össze, akkor mindig azt feltételezem, hogy lelkesen nekiláttok a munkának, és csak úgy pörögnek a szebbnél-szebb ásványingák szerte a világon a tanulóim kezében. Sokszor van szerencsém ezt valóban látni is az online klub foglalkozásokon, vagy olvasni róla a visszajelzéseitekben – ami mindig nagy örömmel és hálával tölt el. Ma azonban arra gondoltam, hozok néhány ötletet azokra a napokra is, amikor

  • nem vagy ott fejben,
  • zaklatott vagy érzelmileg,
  • elveszett a motivációd,
  • vagy egyszerűen bal lábbal keltél fel.

Amikor nem megy az SVT

Ha már attól frusztrált leszel, hogy egy helyben kell ülnöd, ha nincs türelmed kérdéseket feltenni, és nincs meg benned a nyitottság befogadni a válaszokat, akkor talán nem ez a megfelelő időpillanat az SVT-zéshez.

Mit lehet ilyenkor tenni? Van néhány praktika, ami segíthet ezen átlendülnöd!

  • A légzésed megfigyelése, a ráhangoló meditáció, az ima mind-mind áldásos ilyenkor. Segíthetnek megtalálni a tengelyedet, a középpontodat, megérezni a szívteredet, ráhangolódni a Felső Énedre. Mindig érdemes időt szánni a munkára való felkészülésre, mert egy alapos ráhangolódás SVT-zés nélkül is sokat adhat, de egy tisztítás megfelelő felkészülés nélkül nem sokat ér. 
  • Azt is szoktam javasolni, hogy ürítsd ki az elméd: írd fel egy papírra, hogy hol lennél most, ha nem itt lennél; mit kellene csinálnod, milyen feladatok várnak még rád a tisztítás után. Ez segíthet megnyugodni és háttérbe vonulni tudatos elmédnek, így az egódnak nem kell 10 percenként megkongatni a fejedben a vészharangot a bevásárlólista vagy a mosogatnivaló miatt. 
  • Ha ezek után még a szándékodat is megfogalmazod (miért vagy itt? mit vársz? mi a célod?), akkor a koncentrációd is javul. 
  • Időről-időre egy kis ventilálás is hozhat megkönnyebbülést egy baráttal való beszélgetés vagy szabadírás formájában. 
  • És ne felejtsd el, mindig számíthatsz a testedre is: egy jól eső séta a friss levegőn, vagy akár csak néhány szökdelés, karkörzés is segíthet a feszültség levezetésében. Végül pedig, ha kedved szerint mindezt egy kis énekléssel, tánccal vagy rajzolással kiegészíted, akkor a bal és a jobb agyféltekédet is harmonizálod.
  • Azt meg már, ugye, mondanom sem kell, hogy a közös munka egy támogató közösség felemelő szinergiájában felbecsülhetetlen? Ha még nem tapaszaltad meg, próbáld ki a soron következő SVT klub foglalkozáson, ahol ezúttal a Belső Gyermekünk tisztítása, újrafelnevelése lesz a fókuszunkban, a tőlem megszokott módon sok-sok kiegészítő anyaggal és gyakorlattal.

A végére hagytam még egy gondolatot. Van az úgy, hogy okkal nem tudsz leülni SVT-zni. Hogy ami a fejedben motoszkál, ami nem hagy nyugodni, az nagyon is fontos, és nem az a dolgod, hogy kisöpörd onnan, vagy hogy elhallgattasd, hanem az, hogy figyelj oda rá. Halld meg, amit meg kell. Gondold végig, amit végig kell. Tedd meg, amit meg kell tenned. Aminek éppen most van itt az ideje.

És amikor megint jól megy

Ha pedig nagyon is van kedved ingázni, ha úgy érzed, szeretnél a jövőben még hatékonyabban, professzionális szinten SVT-zni, esetleg másoknak is segíteni vagy SVT praxist építeni, akkor várlak az SVT Klubban!A

További cikkeim

alvó kislány

Álomfejtés kezdőknek

Mit üzen a tudattalanod, amikor alszol? Van valami, ami az idők kezdete óta foglalkoztatja az embereket, és ugyanakkor az egyik legkézenfekvőbb útja

Biztonságos, szabad és tudom hogyan kell

Formulák elvitelre – nemcsak SVT-seknek Az SVT-ben kérdéseket teszünk fel, és válaszokat keresünk. Kulcsfontosságú tehát, hogy pontosan fogalmazzunk. Amikor próbáljuk kinyomozni, hogy

Kapcsolat: renata@svtonline.hu

Tetszett? Oszd meg!

Facebook
LinkedIn

Kezdd ITT!

Scroll to Top