Barion Pixel

Az SVT története

A Választerápia mint alap

 

A Spirituális Választerápia történeteAz SVT története idestova 30 évet ölel fel. Robert Detzler amerikai lelkész 1984-ben ismerkedett meg egy Választerápia (response therapy) nevű módszerrel, amelyet a sok pozitív visszajelzés hatására maga is kipróbált. Konzulensével a jólét és bőség témáján kezdtek dolgozni, s ezeken az életterületein gyorsan megnyilvánult a pozitív eredmény. Ennek hatására úgy döntött, hogy ő maga is elsajátítja a módszert, majd lelkészi munkájában is hamarosan alkalmazni is kezdte. A pozitív eredmények hatására a gyülekezet tagjai egyre több embernek ajánlották a Választerápiás tanácsadást.

A Választerápia továbbfejlesztése: a Spirituális Választechnika kibontakozása

 

A Választerápia a kliensek tudatalattijának nyolc problémás területét vizsgálta ingával nyert izomválaszok (ideomotoros reakciók) segítségével. Robert Detzler idővel ezt a nyolc területet kiegészítette további öt lehetséges, spirituális természetű blokkoló tényezővel.

Emellett kifejlesztette a lehetséges opciók térképes (táblázatos) ábrázolásmódját, amellyel a kérdésekre alapuló munkát sokkal idő- (és így költség)hatékonyabbá tette. A tudatalatti vizsgálatáról a spirituális síkra való átlépés – azaz a Lélekkel végzett munka – során vált világossá, hogy a kutatást és a korrekciókat a kliens Felső Énje végzi. Robert Detzler ezt a spirituális dimenziók vizsgálatát és korrekcióját lehetővé tevő, egyre bővülő módszert Spirituális Választerápiának  nevezte el.

 

Az SVT nemzetközi karrierje

 

Robert Detzler 1989-től – lelkészi állásáról lemondva ‑ minden idejét az SVT-nek szentelte. A kliensekkel való munka mellett tanfolyamokat tartott, valamint konferenciákon adott elő. 1991-ben létrehozták a Spiritual Response Egyesületet (SRA), amely a mai napig a módszer tisztántartásának és fejlesztésének letéteményese. Az SRA mára világméretű szervezetté nőtt: az USA-n kívül jelen van Kanadában, Venezuelában, Kolumbiában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Malajziában, Európában pedig Angliában, Franciaországban, Spanyolországban, Hollandiában, Németországban, Ausztriában, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Görögországban. A tanulók és képesített tanácsadók, illetve instruktorok száma folyamatosan növekszik. Az Egyesület az SRA Közlemények című havi hírlevélben inspirálja és tájékoztatja tagjait. A módszer iránt mélyebben érdeklődők pedig a Felemelkedés című negyedéves folyóiratban kapnak új módszertani anyagokat.

 

Könyvek az SVT-ről

 

Az SVT módszeréről Robert Detzler első könyve 1988-ban jelent meg. Ezt adták ki magyarul Spirituális Választerápia – A szabadság ösvénye (Édesvíz Kiadó, 2007) címmel. A módszer továbbfejlesztett változatát bemutató, Soul Re-Creation című művet  Robert Detzler 1994-ben jelentette meg.

Az SVT módszere az idők folyamán két modullal egészült ki. Az egyik a Spirituális Újjáépítés, a másik pedig az ún. ábrás gyógyítás.

További cikkeim

alvó kislány

Álomfejtés kezdőknek

Mit üzen a tudattalanod, amikor alszol? Van valami, ami az idők kezdete óta foglalkoztatja az embereket, és ugyanakkor az egyik legkézenfekvőbb útja

Biztonságos, szabad és tudom hogyan kell

Formulák elvitelre – nemcsak SVT-seknek Az SVT-ben kérdéseket teszünk fel, és válaszokat keresünk. Kulcsfontosságú tehát, hogy pontosan fogalmazzunk. Amikor próbáljuk kinyomozni, hogy

Kapcsolat: renata@svtonline.hu

Tetszett? Oszd meg!

Facebook
LinkedIn

Kezdd ITT!

Scroll to Top