Barion Pixel

Gyakori kérdések

Ha kérdéseid vannak az SVT-vel, ill. az SVT Alaptanfolyammal kapcsolatban, akkor kérlek, nézz körül ezen az oldalon! Itt vélhetően számos kérdésedre megtalálod a választ!

Ha mégsem, akkor a lenti űrlapon írd meg a kérdésedet, és a lehető leggyorsabban válaszolok rá!

Az SVT-ről általában

A Spirituális Választechnika (SVT) egy rendkívül hatékony, gyakorlatilag fájdalommentes, szelíd energetikai módszer. Egy inga és egy ingatábla-készlet segítségével a spirituális dimenziókban, magával a Lélekkel, illetve a Szellemi Létezővel dolgozunk, összekapcsolódva a Felső Énünkkel. A rendszer lehetővé teszi a tudatalatti elme és a Lélek-feljegyzések pontos és alapos vizsgálatát, és az így megtalált negatív, az életet korlátozó, romboló programok, energiák eltávolítását, valamint ezek új, pozitív, az életet támogató programokkal és energiákkal való helyettesítését.

A Felső Én képes a Lélekkel, illetve a Szellemi Létezővel végre elsajátíttatni azokat a leckéket, amelyeket tapasztalásaiból meg kellett volna tanulnia, így a Lélek/Lény „magasabb osztályba”, magasabb rezgésszintre, tudatossági síkra kerül, és szükségtelenné válik számára, hogy az inkarnációs síkon az előző életei miatt kelljen küszködnie. Más szóval: a Lélek szabaddá válik a múlt terheitől, és lehetővé válik számára egy kiteljesedettebb, harmonikusabb élet megteremtése.

Sokféle módszer létezik, amely segít megváltoztatni korlátozó hiedelmeinket, életünket megnehezítő programjainkat, mintázatainkat, és hozzájárul, hogy életünknek új irányt szabjunk. Ehhez természetesen mindig arra van szükség, hogy tüneti kezelés helyett a probléma valódi gyökerét tárjuk fel.

Ez – különféle okokból, például, mert a tudatos elmével dolgoznak – sokszor meglehetősen hosszú időt vesz igénybe, néha akár éveket is. Így aztán nemcsak a problémánkat hurcoljuk tovább megoldatlanul, miközben az életidőnk telik, hanem bizony elég komoly összegeket is ki kell fizetnünk.

Az SVT-t szerintem azért érdemes ilyen esetekben első körben kipróbálni, mert amellett, hogy fájdalommentes módszer, a tudatos elmét, illetve az egót megkerülve, közvetlenül a tudatalattival és belső vezettetésünkkel (Felső Én) dolgozik, így képes
egyenesen a probléma gyökeréig hatolni, és egyúttal fel is oldani azt. Az SVT-tanácsadó pedig semmi esetre sem beszél le senkit más terápiák igénybevételéről. Mindössze annyi történhet, hogy a kliens ennek már nem érzi szükségét.

 • Nem végzünk orvosi tevékenységet, azaz nem diagnosztizálunk, nem végzünk kezelést, nem írunk fel gyógyszert, tehát az SVT tisztítás nem helyettesít semmiféle orvosi vizsgálatot, eljárást, kezelést.
 • Nem jóslunk.
 • Nem szerzünk másokról információt.
 • Nem foglalkozunk szerelmi és egyéb oldásokkal és kötésekkel.

Az SVT-alkalmazó a saját Felső Én Bizottságával kapcsolódik össze. Ez a bizottság lép kapcsolatba a spirituális dimenziókban a másik Lélek Felső Én Bizottságával. A Lélek feljegyzéseinek vizsgálatát és korrekcióját az így összekapcsolódott Felső Én Bizottságok végzik.

A spirituális alapelvek értelmében a Lélek jelenlegi inkarnációja ezek következménye. A legtöbb fizikai, érzelmi és mentális problémánk előző életeinkben gyökerezik. Ezek az akkor meg-, illetve feloldatlanul maradt élethelyzetek, elraktározott diszharmonikus energiák elraktározódtak a sejtmemóriában, és gyakran életről életre megnyilvánulnak – a Lélek akaratából, hisz azért inkarnálódik újra, hogy ezeket átfényesítse, megváltsa. (A jelen élet történéseit illetően főleg a magzat-, illetve csecsemőkorban átélt traumák meghatározóak.)

Az előző és ún. más életek vizsgálata azért fontos, mert többnyire ezekben gyökereznek a jelenkori problémáinkat, nehézségeinket okozó téves hiedelmek, korlátozó gondolatok, amelyek a hozzájuk kapcsolt diszharmonikus energiák miatt működnek még mindig. A kapcsolat a lezárt, elmúlt életekben történetek és a jelen között nem mindig egyértelmű és egyszerűen érthető. Ezt sokan tükörlabirintushoz hasonlítják. Viszont a Lélek/Lény számára fontos lehet, hogy újra megnézze, hogy ott mit értett félre, mit nem tudott szeretetben integrálni. Ezért szükséges az előző és más életek vizsgálata.
Az előző és más életek vizsgálatához általában módosult tudatállapotot idéznek elő. Ezzel egyedül nem tanácsos próbálkozni. Kizárólag szakképzett és gyakorlott, jó szakember felügyelete mellett „utazz”.
Az SVT viszont másképp működik. Mivel mi a tudatalattiban és az Akasha-krónikában vizsgálódunk, nincs szükség arra, hogy módosult tudatállapotba kerüljünk, nem kell hipnózist alkalmaznunk. Egy tisztítás során ráadásul nem 1-2, hanem akárhány életet meg lehet vizsgálni. A vizsgálat ilyen módon gyors és fájdalommentes, és önállóan elvégezhető.

A tudatalatti elme spirituális szempontból olyan, mint egy számítógép. Egyrészt adatokat (információkat) tárol: folyamatosan elraktározza életünk minden eseményét, tapasztalatát, a hozzájuk kapcsolt gondolatokkal, ítéletekkel és érzelmekkel együtt, legyenek azok akár örömteliek (pozitívak), akár diszharmonikusak (negatívak). Ezekkel kapcsolatban semleges, nem bírálja őket felül. Bármikor képes visszaidézni őket (erről korregressziós hipnózissal is meggyőződhetünk). A tudatalattiban az eltárolt tapasztalatok, ítéletek, hiedelmek, szokások programként értelmeződnek. Legyenek ezek akár az életünket támogató, akár az életünket korlátozó, megbénító programok, a tudatalatti elme ezeket futtatja. A tudatalattiban találhatók többek között:
 • az akaratunktól független testi funkcióinkat (a vegetatív idegrendszerünket) vezérlő programok
 • a testbeszédünket irányító programok
 • a készségszintű tudásra épülő képességeink (járás, úszás, biciklizés, fogmosás, tánc, stb.)
Ugyancsak a tudatalattiban vannak rögzítve
 • a kialakult viselkedési mintáink
 • az érzelmi reakcióink
 • a szokásaink programjai.
Ezeken túl – úgy tűnik – a tudatalatti elme azokat az előző életeinkben eltárolt programokat is tartalmazza, amelyeket a jelen életben át szeretnénk alakítani. A programozást a tudatos elme végzi a test érzékelő mechanizmusai, valamit az érzések és a gondolatok révén. Csakhogy a tudatos elme – ha csak a jelen életre gondolunk – sok olyan üzenetet továbbít a tudatalattinak programként, amelyet felülvizsgálat nélkül fogadott be, például magzat- vagy kisgyermekkorban. Ezek közül sok lehet hamis vagy irracionális tartalmú. Néhány példa:
 • „Jaj, de ügyetlen vagy!”
 • „Hogy te mindig összekoszolod a ruhádat…”
 • „Úgy látszik, nem megy neked a matematika.”
 • „Nehéz az élet, kisfiam.”
 • „A jó dolgokért keményen meg kell küzdeni.”
 • „Sok pénzt csak tisztességtelen módszerekkel lehet keresni.”
A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha a tudatos és a tudatalatti elme programjai ellentmondanak egymásnak, akkor általában a tudatalatti győz. Ilyenkor van az, hogy nem értjük magunkat, hogy miért is tettük, amit tettünk (például miért küldünk el egy sms-t, amikor tudjuk, hogy nem kellene) nem értjük, hogy miért nem sikerül valami, amit pedig olyan szilárdan elhatároztunk, vagy amin annyit dolgozunk (például, hogy leszokunk a dohányzásról). Ilyenkor fel szükséges tennünk azt a kérdést, hogy nincs-e a tudatalatti elmében olyan hiedelem, ami megakadályozza a tudatosan vágyott jó megvalósulását. Összegezve: Nagy a valószínűsége, hogy az életünk során átélt kapcsolati konfliktusok, anyagi és életvezetési nehézségek, betegségek, stb. az életünket korlátozó, blokkoló tudatalatti programjaink megnyilvánulásai. Ha ezeket meg akarjuk ismerni, illetve fel akarjuk számolni programjainkat, a tudatalattinkkal kell dolgoznunk. Érdemes megjegyezni, hogy a blokkoló, zavaró programok gyakran nem, vagy csak nagyon hosszú idő elteltével tárulnak fel, mert a velük való szembesülés túl fájdalmas lenne. Az SVT módszerével fájdalommentesen, gyorsan (minimális idő- és pénzbefektetéssel) és pontosan vagyunk képesek feltárni, és kitisztítani, ill. átalakítani a diszharmonikus tudatalatti programokat úgy, hogy általuk határtalan jót teremtsünk magunknak és másoknak.

A tudatos elme az öt érzékszerven keresztül gyűjt információkat a világról. Ezek alapján különféle megállapításokat, ítéleteket, hiedelmeket alakít ki. Jó esetben a tudatos elme áll őrt a tudatalatti elme kapujában, ez vizsgálja felül, hogy milyen
üzenetek, programok kerülnek be a tudatalattiba. A tudatos elme képes a tudatalatti felülvizsgálatára, amely testbeszéddel, izomreakciókkal adja meg a választ (ilyen például az ingamozgás az SVT-ben).

Az SVT a tudatos elme programozását csak átmenetileg tudja kitisztítani, hisz a maradandó átprogramozás ellentmondana a szabad akaratnak. A nem szereteten (félelmen) alapuló tudatos hiedelmek és tudatosan követett minták újabb negatív programokat teremthetnek. Ezért az SVT munka során mindig bátorítjuk klienseinket gondolataik, hiedelmeik és érzelmeik felülvizsgálatára, valamint támogatást adunk a tudatos elme újraneveléséhez.

A Spirituális Választechnika (SVT) egy olyan pontos, hatékony és szelíd módszer, amely a tudatalatti programokat vizsgálva keresi meg és távolítja el azokat a kihívást jelentő elemeket, melyek a felszabadult, egészséges és boldog életben gátolnak
bennünket. Ez úgy lehetséges, hogy az egót kiiktatva újra összekapcsolódunk a szupertudatos elménkkel. Ez a belső bölcsességünk, az intuíciónk, a Felső Énünk.

Az SVT munka során a Felső Énnel egy inga és egy speciális térképrendszer segítségével kommunikálunk. Megkeressük és azonosítjuk a programokat, majd a Felső Én tisztítja a tudatalatti elme és a lélekfeljegyzések összes diszharmonikus,
negatív, blokkoló programozását. Végül a Felső Én segít újraprogramozni a tudatalattit, hogy az most már életigenlő, szeretetteljes, harmonikus programokat hajtson végre.

Miben lehet segítségedre az SVT?

● Segít megszabadulnunk azoktól az ismétlődő problémáktól, amelyeket mostanáig felhalmoztunk, s számtalan életen keresztül hordoztunk magunkkal
● Hozzájárul a saját öngyógyítási képességeink megerősítéséhez.
● Helyreállítja és stabilizálja eredendő spirituális kapcsolatunkat.
● Támogat az életünkért való felelősség felvállalásában.
● Végső soron szabaddá tesz a múlt terheitől, és így segít, hogy örömtelibb, sikeresebb, kiteljesedettebb életet teremthessünk magunknak.

A tudatalattink bizonyos szempontból leginkább egy számítógéphez hasonlítható, amely minden valaha megélt pozitív és negatív élményt ún. programok formájában eltárol. Ha a tudattalan elme ezeket a programokat futtatja, az megakadályoz bennünket abban, hogy a legtökéletesebb formában valósítsuk meg lehetőségeinket, illetve vállalt küldetésünket. Így voltaképpen tudattalanul is önmagunkat fosztjuk meg a boldog, kiegyensúlyozott, harmonikus élettől, a sikertől, az egészségtől és a jóléttől. Ezek a programok megjelenhetnek egészségügyi, pszichoszomatikus, pszichés, mentális problémaként, függőségként (alkoholizmus, dohányzás, egyéb szenvedélybetegségek, munkamánia), rokoni, illetve bármilyen kapcsolati konfliktusként, és számtalan más formában.

Az SVT közvetlenül a tudatalatti elmével dolgozik. A vizsgálat során – a kineziológiai oldáshoz hasonlóan – az izomválaszainkat használva kerülünk közvetlen kapcsolatba Belső Vezettetésünkkel. Az izommozgásokat felnagyító inga és egy táblázatrendszer segítségével így az elmét és a negatív programozást megkerülve kommunikálunk a Felső Énnel. A vizsgálat során a tanácsadó Felső Énje a kliens Felső Énjének engedélyével megvizsgálja a negatív lélekprogramokat, a tudati és tudattalan blokkokat, valamint
az előző életek negatív energiáit. A Felső Én a Lélek Akasha-krónikájából (a Lélek feljegyzéseiből) kitisztít minden hozzáférhető diszharmonikus energiát és programot a jelenben, a múltban és a jövőben. A kitörölt régi programokat a nagyobb belső béke megteremtése érdekében új, pozitív energiákkal cseréljük fel. A kliens így felszabadul az egészség, a bőség és a boldogság blokkjaitól. A kérdésként megfogalmazott problémára kapott válaszok, a feltárt és tudatos szintre hozott,
elsősorban előző életbeli események mélyebb ön- és sorsismeretet eredményeznek. A módszer emberek ezreinek segített már, hogy akadálytalanabb, örömtelibb életet élhessenek.

Az SVTés az SpÚ működését az ún. spirituális alapelvek biztosítják. Ezeket a világ minden nagy vallási tradíciójában közösnek tűnő, időtlen idők óta ismert tételeket a modern kvantumfizika is egyre egyértelműbben igazolni látszik.
 1. 1. Spirituális lény vagyok, aki most egy fizikai testben nyilvánul meg. A SZELLEMtől – Istentől, a Szeretettől, az Univerzális Elmétől, a Forrástól, a Fénytől – való elválás csak illúzió.
 2. Spirituális lényként hozzáférek a magasabb szellemi vezettetéshez. Ez a Felső Énem, a szupertudatos elmém, a Belső Mesterem.
 3. Semmi sem történik, amit nem a Lélek tervezett vagy engedélyezett. Saját valóságomat teremtő spirituális lény vagyok. Ezért nem lehetek soha áldozat. És ezért csak én felelek a gyógyulásomért, a teljességemért, az életemért.
 4. Nem a velem történő esemény a fontos, hanem az az energia, amit hozzákapcsolok. Ez az elme működésének törvénye: amibe energiát teszek, azt teremtem meg.
 5. Spirituális lényként sok ezer életem volt már. Az ezekben felhalmozott energia befolyásolhatja és befolyásolja is a jelenleg életet. Ameddig valamivel kapcsolatban energiát hordozok, addig foglalkoznom is kell vele.
 6. A Szeretet az egyetlen energia, és csak ez hozza létre a legmagasabb szintű eredményt. A félelem a szeretet ellentéte, és azon a téves hiedelmen alapul, hogy elszakadtunk a Forrástól, a Szeretettől, Istentől.
 7. Mindig minden az Isteni Rend szerint történik.

Az SVT története 25 évet ölel fel. Robert Detzler amerikai lelkész 1984-ben ismerkedett meg egy Választechnika nevű módszerrel, amelyet a sok pozitív visszajelzés hatására maga is kipróbált. Konzulensével a jólét és bőség témáján kezdtek dolgozni, s ezeken az életterületein gyorsan megnyilvánult a pozitív eredmény. Ennek hatására úgy döntött, hogy ő maga is elsajátítja a módszert, majd lelkészi munkájában is hamarosan alkalmazni is kezdte. A pozitív eredmények hatására a gyülekezet tagjai egyre több embernek ajánlották a Választerápiás tanácsadást.

A Választechnika a kliensek tudatalattijának nyolc problémás területét vizsgálta ingával nyert izomválaszok (ideomotoros reakciók) segítségével. Robert Detzler idővel ezt a nyolc területet kiegészítette további öt lehetséges, spirituális természetű blokkoló tényezővel.

Emellett kifejlesztette a lehetséges opciók térképes (táblázatos) ábrázolásmódját, amellyel a kérdésekre alapuló munkát sokkal idő- (és így költség)hatékonyabbá tette. A tudatalatti vizsgálatáról a spirituális síkra való átlépés – azaz a Lélekkel végzett
munka – során vált világossá, hogy a kutatást és a korrekciókat a kliens Felső Én Bizottsága végzi. Robert Detzler ezt a spirituális dimenziók vizsgálatát és korrekcióját lehetővé tevő, egyre bővülő módszert Spirituális Választechnikának nevezte el.

Robert Detzler 1989-től – lelkészi állásáról lemondva minden idejét az SVT-nek szentelte. A kliensekkel való munka mellett konferenciákon adott elő és azóta is tanfolyamokat tart. 1991-ben létrehozták a Spirituali Response Association (SRA),
amely a mai napig a módszer tisztántartásának és fejlesztésének letéteményese. Az SRA mára világméretű szervezetté nőtt: az USA-n kívül jelen van Kanadában, Venezuelában, Kolumbiában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Malajziában, Európában pedig Angliában, Franciaországban, Spanyolországban, Hollandiában, Németországban, Ausztriában, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában,
Magyarországon és Görögországban. A tanulók és képesített tanácsadók, illetve tanárok száma folyamatosan növekszik. Mivel a módszer folyamatosan fejlődik, az Egyesület tagjai a Felemelkedés című hírlevélben havonta új módszertani anyagokat kapnak.

Az SVT módszeréről Robert Detzler első könyve 1988-ban jelent meg. Ezt adták ki magyarul Spirituális Választerápia – A szabadság ösvénye (Édesvíz Kiadó, 2007) címmel . A módszer továbbfejlesztett változatát bemutató, Soul Re-Creation című
művet Robert Detzler 1994-ben jelentette meg.

Az SVT módszere az idők folyamán két modullal egészült ki. Az egyik a Spirituális Újjáépítés , a másik pedig az ún. ábrás módszer. Ezek a technikák az SVT-től függetlenül is elsajátíthatók és alkalmazhatók.

Igen, van. A Spiritual Response Association (SRA) egy olyan non-profit közösség, amely az átalakulás spirituális ösvényén járó embereket egyesít.

Az SRA célja, hogy megtanítsa az embereknek, hogy hogyan dolgozhatnak közvetlenül a Felső Énnel előadásokon, tanfolyamokon, konzultációkon és írott anyagon keresztül. Ezeknek a spirituális tanításoknak az a célja, hogy segítsenek
megérteni a teremtő SZELLEMmel való egységünket, és hogy hozzájáruljanak ahhoz, hogy spirituális természetünket kiegyensúlyozottabban és harmonikusabban nyilváníthassuk meg a világban. Az Egyesület célja, hogy világszerte közreműködjön
a spirituális tudás és gyógyító támogatás terjesztésében

Jövőkép: Az SRA célja, hogy az SVT és az SpÚ által új perspektívákat ajánljon arra, hogyan éld az életedet, és hogyan valósítsd meg a teljes potenciálod az SVT és az SpÚ segítségével.

Küldetés: Az SRA spirituális energetikai mód­sze­rek­ben mutat utat. Azáltal gazdagítja az embe­rek életét, hogy a szeretetben van le­horgo­nyoz­va, és reményt hoz az embe­ri­ség­nek. Munkánk által lehetőséget terem­tünk az emberek­nek a saját spirituális kapcsola­taik ki­építésé­re, az ere­jük megtapasztalására, a fejlő­dés­re és a tuda­tos­ságuk fokozására. Ezt integ­ritás­sal és mások (és ön­ma­gunk) szolgá­latá­ra tesszük, és jutal­munk az öröm. Az SVT-t és az SpÚ-t világ­szerte tisztelt mód­sze­rek­nek tart­juk, amelyek azok­nak a tehet­sé­gét és szen­ve­dé­lyét moz­gat­ják meg, akik hisz­nek abban, hogy bőséggel teli univer­zum­ban élünk.

Filozófia: Egy egyszerű spirituális elvet köve­tünk. An­nak szenteljük spirituális adott­sá­gainkat és képes­sé­gein­ket, hogy olyan SVT- és SpÚ-tan­folya­mo­kat, vala­mint szolgáltatásokat hoz­zunk létre, ame­lyekkel egy még jobb világ­méretű közösséget támo­gatunk és inspi­rálunk.

Értékek: Az SRA elfogadja mindenki spirituális ter­mé­szetét, és az együttérzés, támogatás, tisztelet, integritás, szabadság, átala­kulás és a minden szintet átható jóllét értékei vezérlik.

Az Egyesület angol nyelvű honlapja: www.spiritualresponse.com
Az Egyesület nem hivatalos magyar honlapja: www.spiritualisvt.com

Az Akasha-krónikát más neveken is emlegetik. Hívják Akasha-feljegyzéseknek, vagy Akasha-könyvtárnak, ill. Lélekkrónikának és Lélekfeljegyzéseknek is. Ez tartalmazza a Lélek/Lény összes megtapasztalását minden időben, térben, dimenzióban és valóságban. Az SVT-vel többek között az Akasha-krónikát vizsgáljuk.

Nem, hipnózist csak erre kiképzett szakember végezhet. A hipnózis nem tartozik bele az SVT eszköztárába.

Nem lehet. Ártó szándékkal nem lehet használni az SVT-t. Felső Énünk nem hajtja végre a rosszindulatú kérést.

Alapvetően nem. Az SVT-t a diszharmonikus energiák kitisztítására használjuk. Ugyanakkor azt, hogy mi várható, ha tudatosan felelősséget vállalunk a változásért, bizonyos keretek között meg lehet vele vizsgálni.

Az SVT mint módszer azt szolgálja, hogy a tudatalatti elméből kitisztítson minden olyan blokkot, ami a Lényünkkel és a SZELLEMmel/Forrással való kapcsolódásunkat, azaz az Egységtudatosságunkat korlátozza emberi életük során. Voltaképp a Lényünket nevezzük az SVT-ben Felső Énnek. Más iskolák, irányzatok ezt Felsőbbrendű vagy Magasabb Énnek is nevezik. EZ az Igazi ÖnValónk.

Az SVT-ben azonban eleinte gyakran azzal a szellemi létezőkből álló csoporttal dolgozunk, amelynek az a feladata, hogy a Felső Énes tudatosságunkat támogassa. Ez tehát a kapcsolatunk a Forrással. Nevezik felettes tudatnak vagy tudatfelettinek is. Ezt a szerepet betöltheti mellettünk maga a SZELLEM is. A Felső Énes támogatásunktól – tehát egy csoportnyi entitástól vagy a SZELLEMtől – kapjuk a választ a tisztítás során felmerülő kérdéseinkre, és a tisztítást is.

Az online SVT Alaptanfolyamról

A Spirituális Választerápia módszerét két, egymást követő kurzuson tudod megtanulni. Ez a tudás persze más kurzusok és workshopok, klubok keretében továbbfejleszthető. Az SVT alapkurzus bruttó, azaz szünetekkel együtt 24 órás.  A Haladó SVT kurzus bruttó 24 órás.

Minden kurzusomnál legalább két csomagból választhatsz.

Az SVT-kurzus okonline zajlanak, egy teljesen biztonságos és bárki által egyszerűen használható webináriumteremben. Így a kurzusokon és workshopokon az általad választott helyen vehetsz részt, megtakarítva az utazási és a szünetekkel töltött időt.

Az SVT kurzusokat bárki elvégezheti, kortól, nemtől és bármely más tényezőtől függetlenül. Jó, ha motivált vagy, és tiszta szándékkal akarsz együttműködni a Felső Éneddel és a SZELLEMmel/Forrással, valamint hajlandó vagy megtanulni egy új szemléletmódot és meglehetősen sok tananyagot 🙂

svtonline 20 kerdes ami feltehetsz ha felsz kerdesek

Ha nem találtál választ a kérdésedre, akkor itt tudod feltenni:

Scroll to Top