Robert Detzler

Az SVT elsajátításának folyamata

Érdekel, milyen szakaszai vannak az SVT megtanuásának?

Erről írt a februári szakmai hírlevelünkben, a Felemelkedésben az SRA Igazgatótanácsának tagja, Malabika Shaw, aki egyben az SRA Képzési Bizottságának elnöke is.

Olvasd szeretettel a cikkét!

A japán harcművészeti kiképzésben egy három fázisból álló folyamatot követnek. A neve Shu-Ha-Ri. Noha ez az elképzelés a harcművészetekben gyökerezik, az SVT elsajátításának folyamatára ugyanúgy alkalmazható. Nézzük is meg közelebbről!

SVT-s utazásunk a Robert Detzler könyveiben, ingatábláin és cikkeiben fellelhető lebilincselő tudás felfedezésével kezdődik. Minden fejezet új információt, különleges eszméket és magával ragadó elképzeléseket tár fel, azzal az ígérettel, hogy közelebb kerülhetünk spirituális igazságunkhoz. Sok dolog van, amit először hallunk, és kíváncsivá tesz bennünket, és rengeteg olyan van, ami kihívás elé állítja rég dédelgetett hitrendszereinket. Ellenállhatatlan a csábítás, hogy elménket megnyissuk egy hatalmasabb spirituális valóság felé. Ez az, ahol SVT-s tanulmányainkkal Shu-Ha-Ri útjára lépünk.

Az első fázis, a „Shu” a fegyelmezett gyakorlás fejlesztését jelenti az előírt szabályok betartásával. Az SRT esetében ez a tanárunk, aki megismertet minket Robert munkájával, kontextusba helyezi, és megtanítja, hogy hogyan használjuk ezt a tudást. A „Shu” megmutatja, hogyan fejlesszük a fegyelmet. A megtanult protokoll, az előírt lépések szerint gyakorlunk, anélkül, hogy bármin változtatnánk, olyan szorgalmasan, ahogy csak tudunk. Ezáltal megengedjük, hogy a folyamat energetikailag belénk ivódjon. Megtanuljuk testünk érzeteiből megmondani, hogy mikor kapcsolódunk SZELLEMhez, és mikor van valami zavar. Profivá válunk a tisztításban.

A „Ha” az a fázis, amikor olyan megszokottá válnak az SVT-s eljárások és a kérdezéstechnika, hogy elkezdünk újítani. Gyakorlunk, kísérletezünk, új kérdéseket teszünk fel, megosztjuk a módszereinket és az eredményeinket a többiekkel, és támogatjuk egymást. Kiterjesztjük a SZELLEMmel való kapcsolatuk hatáskörét – abban, ahogy kérdezünk és abban, aminek a tisztítását kérjük.

A folyamatot a kliensek speciális igényeihez alakítjuk. Megtanuljuk, hogyan hasznosítsuk a magasabb szintek tudatosságának energiáját. Ez az SVT elsajátításának állandó módszere. Ezen a ponton készek állunk arra, hogy másokat mentoráljunk.

A „Ri”, az utolsó fázis, amikor már nemcsak elsajátítottuk a technikát, de nagyfokú belső bölcsességet is kifejlesztettünk, és a folyamatot is jobban átlátjuk. A Mester/Tanár képes lehívni és használni is mindazt a tudást, amit megtanult, de már nem függ ezektől. A gyakorlatot a belső bölcsesség irányítja, ami mindig kapcsolatban áll SZELLEMmel. Csak ezen a szinten vagyunk készek az SVT tudását és bölcsességét átadni másoknak. Készen állunk, hogy tanárrá váljunk.

Robert mindig azt mondta, hogy ahhoz, hogy az SVT-t tökéletesen használjuk, meg kell erősítenünk a kapcsolatunkat SZELLEMmel.  Robert megajándékozott minket az eljárásokkal, hogy segítsen nekünk az indulásban. Megtanulhatjuk, hogyan legyünk harmonikus kapcsolatban a SZELLEMmel, és el tudjuk engedni az elkülönülés illúzióját. Ez az SVT célja, számunkra és azok számára is, akiket szolgálunk. A Shu-Ha-Ri ennek az utazásnak a szakaszait határozza meg. Ezt az utat nem lehet lerövidíteni.

Eddig Malabika Shaw cikke.

És most lássuk, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban!

A Spirituális Választerápia alapjait két tanfolyamon sajátítjuk el. Ez összesen 7-8 napnyi, kb. 50-60 órányi tanulást igényel. Ez idő alatt megismerjük a spirituális paradigmát, és elkezdünk benne gondolkodni, valamint megtanuljuk az SVT-ben használt alapvető eljárásokat. Az Alaptanfolyamon elsősorban az önmagunkon végzett munkát tanítjuk meg, és elsősorban az inkarnációs történeteinkre koncentrálunk. A Haladó tanfolyamon a spirituális birodalmak programozására koncentrálunk, és megtanítjuk, hogyan végezzünk el egy teljes tisztítást másoknak.

Ebben az időszakban az a legfontosabb, hogy gyakoroljunk, gyakoroljunk. Én annak idején abban a szerencsés élethelyzetben voltam - és annyira lelkesített az SVT 🙂 -, hogy napi 2-3 órát foglalkoztam tisztításokkal. Ahogy mondani szoktam viccesen, "szakmányban sütöttem a palacsintát" 🙂 Ezen azt értem, hogy ha nem is mindig értettem, hogy mit csinálok, akkor is alázatosan és fegyelmezetten végrehajtottam az előírásokat, betartottam a kötelező folyamatokat. (Ez egyébként máig nem változott!) Nem módosítottam az eljárásokon, és nem elégedetlenkedtem, hogy "nem történik semmi." Valahogy biztos voltam abban, hogy hatalmas munkát végzek a magam számára, és hogy ezt nem lehet megkerülni. Kicsit úgy, mintha egy nagyon nagy és rettentően koszos és lomokkal teli házat takarítanék ki, hogy majd átalakíthassam.

A Ha szakasz

Amikor már magabiztosan használjuk az SVT eszköztárát, elkezdünk másoknak is dolgozni. Eleinte nyilván a családtagjainknak, az ismerőseinknek, és aztán tovább tágul a kör, és idegenek is jönnek hozzánk. A másoknak végzett SVT-munka alapvetően egy energetikai-spirituális tisztítást tartalmaz. A gyakorlatban azonban sokkal inkább egy spirituális coachingról van szó, amelynek során a kliensünket a gyógyulása útján kísérjük.

Ebben a szakaszban merül fel az elmélyítés és a továbbfejlődés szükséglete. Itt nagy szerepet kapnak az SVT Klub foglalkozások. Ezek célja, hogy az SVT-ben alkalmazott megközelítésmódokat kitágítsa, újabb és újabb lehetséges kérdésekre hívja fel a figyelmet. Az SVT Klubokon a kliensekkel való munkához szükséges készségeinket fejlesztjük.

A Klubok mellett a szupervíziós alkalmak is hasznosak lehetnek azok számára, akik támogatást szeretnének kapni a másoknak végzett SVT-munkájukban.

A Ha-szakaszban felmerülhet bennünk, hogy képesített SVT-tanácsadók szeretnénk lenni. Ekkor nekilátunk, hogy teljesítsük az ehhez szükséges feltételeket. Ezekről bővebben itt olvashatsz 🙂

A Ri szakasz

Miután elég sok embert kísérünk végig az élete egy szakaszán, kialakul bennünk egyfajta belső bölcsesség. Miután megtapasztalják az SVT áldásos hatását, a klienseinkben is gyakran felmerül az igény, hogy ők is tudjanak maguknak és legalább a szeretteiknek SVT-tisztítást végezni. A tanácsadóban pedig megfogalmazódik a tudása átadásnak vágya. Az a lehetőség, hogy nemcsak halat, hanem akár horgászbotot is adhatna azoknak, akik ennek szükségét érzik. Így lesz valakiből SVT-tanár.

Az SVT-tanári képesítés azonban nem örökre szól. A képesítésünket 2 évre kapjuk, és 2 évente újra kérelmeznünk szükséges. Ilyenkor egy egész csapat ellenőrzi, hogy valóban méltóak vagyunk-e arra, hogy SVT-t oktassunk.

Én épp most újítom meg 4. alkalommal a képesítésemet. Azaz 8 éve oktatom az SVT-t. Ezalatt sok-sok tanulóm volt, a világ számos pontjáról 🙂

Tudd meg, hogyan tanulhatod meg Te is az SVT-t!

Tetszett? Hasznodra volt? Mutasd meg a barátaidnak is!

Használd az oldalsó gombokat 🙂 Hálásan köszönöm!

Szívesen olvasnál még?

Van olyan ismerősöd, akinek tetszene ez a cikk? Akkor oszd meg vele!
szerző: Németh Renáta kategória: SVT-tanfolyam, Tudj meg többet az SVT-ről!, nincs hozzászólás - Légy te az első!

Az SVT a tengely

Az SVT a tengely

Az SRA Igazgatótanácsa minden hónapban ír egy levelet a közösségünknek. Ezt azonban egyelőre csak azok olvashatják, akiknek jár a Felemelkedés hírlevél. Viszont j ötletnek tartották a javaslatomat, hogy tegyék közzé ezeket az írásokat mindenki számára. Én most ezt teszem. A júliusi hírlevélből idézek:

“Az SVT… a tengely, ami körül összegyűltünk.

Az SVT ajándék a személyes spirituális fejlődéshez. Amikor úgy döntünk, hogy SVT- és SpÚ-tanfolyamokat végzünk, kinyilvánítjuk azt a szándékunkat, hogy nekivágunk ennek az útnak, csatlakozunk ehhez a spirituális zarándoklathoz.

Az SVT sokkal többet nyújt, mint energiák tisztítása, melyek a jóllétünket akadályozzák. Innen indulunk. Az SVT ezen túl részletes térképet ad a személyes erő, illetve felelősség megéléséhez és a spirituális átalakuláshoz. Biztosítja számunkra az alaptudást ahhoz, hogy a kiterjedt tudatosságot gyakorolhassuk.
….
Az SVT-alkalmazóvá váláshoz előírt tanfolyamok az útnak csak a kezdetét jelentik. Az, hogy milyen alaposan és széleskörűen szeretnénk elmélyedni ebben a kiváltságos tudásban, teljes mértékben rajtunk múlik. Halad¬hatunk a saját tempónkban, ahogy a SZELLEM vezet minket.”

Az SVT-vel mindenki addig halad, ameddig szeretne.
Az SVT-ből mindenki annyit vesz ki, amennyit akar.

Te velünk tartasz? 🙂

Van olyan ismerősöd, akinek tetszene ez a cikk? Akkor oszd meg vele!
szerző: Németh Renáta kategória: Tudj meg többet az SVT-ről!, nincs hozzászólás - Légy te az első!

Az SVT története

Az SVT története

A Választerápia mint alap

A Spirituális Választerápia történeteAz SVT története idestova 30 évet ölel fel. Robert Detzler amerikai lelkész 1984-ben ismerkedett meg egy Választerápia (response therapy) nevű módszerrel, amelyet a sok pozitív visszajelzés hatására maga is kipróbált. Konzulensével a jólét és bőség témáján kezdtek dolgozni, s ezeken az életterületein gyorsan megnyilvánult a pozitív eredmény. Ennek hatására úgy döntött, hogy ő maga is elsajátítja a módszert, majd lelkészi munkájában is hamarosan alkalmazni is kezdte. A pozitív eredmények hatására a gyülekezet tagjai egyre több embernek ajánlották a Választerápiás tanácsadást.

Continue reading →

Van olyan ismerősöd, akinek tetszene ez a cikk? Akkor oszd meg vele!
szerző: Németh Renáta kategória: Tudj meg többet az SVT-ről!, nincs hozzászólás - Légy te az első!

Robert Detzler az SVT-tanácsadásról

Robert Detzler az SVT-tanácsadásról

Robert Detzler, az SVT megalkotója (1926-2013) nagyon őszintén írt az SVT-munka hatásairól. Robert egy városnyi embernek végzett tisztítást világszerte, így elég nagy minta alapján állítja, amit ír. Hálás vagyok, hogy láthattam őt élőben is dolgozni, és magam is kaptam tőle egy teljes SVT-tisztítást. Még ma is őrzöm a papírt, hogy ez az utolsó inkarnációm. Bár szerintem érdemes lehet visszajönni, olyan szép hely ez a bolygó...

Érdemes átolvasnod, ha SVT-tanácsadásra készülsz, és akkor is, ha SVT- vagy más spirituális segítő munkát végzel mások számára.

A Spirituális Választerápia (SVT) rendkívül hatékony módszer, melynek segítségével felfedhetők és ki­törölhetők azok a diszharmóniát okozó programok, amelyek a jelen, az előző, ill. a párhuzamos életek­ből, párhuzamos univerzumokból és jövőbeli életekből származnak. A tisztításnak a legtöbb ember életé­ben általában mély és csodálatos hatása van. A tisztítási munka nyomán sok fizikai, érzelmi és mentális gyógyulás megy végbe. Ugyanakkor vannak olyan kliensek, akiknek az életében – legalábbis amennyire látható – nincs olyan mértékű pozitív változás, mint másoknál. Mikor megkérdezzük a Szellemet, hogy mi ennek az oka, többnyire kiderül, hogy az adott kliensnek olyan erősen rögzült tudatos szokásai, mintái vannak, amelyeket előbb módosítania kell, hogy a pozitív változásokat és eredményeket meg­élhesse. A tudatos elméjét és a szokásait az SVT-vel senkinek sem tudjuk megváltoztatni. A tudatos szokások, a negatív gondolkozás és a negatív cselekedetek megváltoztatása mindenkinek a saját felelőssége, de ha ezeket sikerül átalakítani, és ehhez társul az SVT-vel végzett tisztítási munka, a kliens valóban csodákat tapasztalhat meg az életében.
Vannak, akik azt várják, hogy – mintegy meglengetve a varázspálcánkat – mostantól az életükben minden csodálatos lesz. Bárcsak így lenne! Néha valóban így történik, néha viszont nem. Ne feledjük el, hogy ez a bolygó – és a többi is – iskola, és mi döntöttünk úgy, hogy ide inkarnálóduk, hogy tanuljunk. Az életünk maga a lecke, és megesik, hogy a lélek bizony nagyon nehéz megtanulandó leckéket választ magá­nak. Senki se írja elő nekünk, hogy milyen leckéket kell elsajátítanunk, hogy mit kell meg­tapasztalnunk. Ez életről életre a saját döntésünk. Amikor elhatározzuk, hogy folytatjuk a tanulást, ezért újabb inkarnációt vállalunk, elmegyünk a lélekfeljegyzéseinket tartalmazó könyvtárba. Átnézzük a feljegyzéseinket, és meg­határozzuk, hogy a tervezett következő életünkben mi mindenen akarunk dolgozni. Terveinknek meg­felelő­en kiválasztjuk a galaxist, a bolygót, a nemzetet, a szüleinket, a testünket és az életutunkat. A legnagyobb gondot az okozza, hogy minderről aztán elfeled­kezünk, és ezért nehéz­sé­gein­kért másokat hibáztatunk, és a körülményeket okoljuk. Nagyon fontos, hogy megértsük, hogy a döntéseinket mi magunk hoztuk, de eljött az idő, hogy most új és jobb elhatározásokra jussunk.
A pozitív, boldog és sikeres életeket sohasem kutatjuk, hisz ezek semmiféle problémát nem okoz­nak. Csak az előző, illetve a jelen élethez kapcsolódó diszharmonikus energiákat kell kitisztítani. Ha ki­tisztítjuk a programokat, a tapasztalathoz tartozó diszharmonikus energiák eltűnnek, és a lélek feljegy­zé­seiben csak a tapasztalat során nyert bölcsesség és a tudás marad. A program magától nem épülhet újjá, egyedül mi magunk tudjuk visszatelepíteni azzal, hogy továbbra is ugyanazokat a negatív mintákat működtetjük negatív gondolataink és érzelmeink, valamint rossz szokásaink által. Így aztán, ha nem jön fel az összes réteg, amiből a program áll, számítani lehet rá, hogy a jövőben lesznek még vele kapcsolat­ban további fel­merülő feladatok. Ha úgy véli, hogy az SVT hatékony módszer, érdemes folytatni a tisztítási munkát.
Célunk minden életben a tanulás és a tapasztalatszerzés, hogy a bölcsességben gyarapodó lélek egyre tudatosabbá váljon, és egyre tökéletesebben tükrözze azt a Fényt, amely Jézus szerint vagyunk. Miután a kliens programjai ki lettek tisztítva, általában kiderül, hogy többé nem szükséges inkarnálódnia, mert befejezte a tanulási folyamatát, és szert tett mindarra a bölcsességre, amely a spirituális birodal­makban való munkához szükséges. Úgy tűnik, hogy ha a kliens programjai, amelyeken dolgoztunk, nem tisztultak ki teljesen, a lélek­nek szüksége lehet újabb inkarnációkra. Az SVT-vel azokat a programokat tisztítjuk, amelyek a további inkarnációkat szükségessé tennék. Így, ha a kliens tudatosan nem is érzékeli a tisztítás jótékony hatását, az akkor is ott van: a befejezetlen leckék miatt nem kell újra ide születnünk.
Egy biztos: a SZELLEM nem ítélkezik, és nem büntet. Amikor a fizikai testet elhagy­juk, nem jutunk pokolra, mert ilyen hely nincs. A szellemnek, a mennyeknek egyszerűen csak sok szintje van. A pokol voltaképpen nem más, mint a fizikai életünkben átélt mentális, érzel­mi és fizikai nehézségek, fela­datok összessége. Ha a fizikai síkot elhagyjuk, és visszatérünk a Szellembe, akkor nem fogunk ölbe tett kézzel üldögélni, hanem új univerzumok, galaxisok, bolygók tervezésében, teremtésében és kormány­zásában veszünk részt! És ez csodálatos!
A SVT módszertana folyamatosan fejlődik, ismereteink egyre bővülnek, így klienseink számára a tisztítási munka is egyre teljesebbé, egyre hatékonyabbá válik. Az elmúlt 21 évben a SZELLEM folyama­tosan új információkat közölt, amelyek által maga a rendszer vált teljesebbé és hatékonyabbá. Munkánkat azzal segítheti, ha igyekszik megtartani és el­mélyíteni a pozitív gondolkozást, a pozitív érzelmek meg­élését, és a pozitív beszédmódot. Máté evangéliumában ezt olvassuk: „Mert a te beszédidből ismertetel igaznak, és a te beszédidből ismertetel hamisnak” (Mt 12, 37). A mi dolgunk, hogy kitisztítsuk a lélek fel­jegyzéseit, az öné, hogy a megtartsa lehető legpozitívabb tudatállapotot. Mindannyian spirituális létezők vagyunk, akik fizikai testet öltve tanulunk és tapasztalunk. Jézus azt mondta, hogy mi vagyunk a világ világossága, és hogy ragyogjuk be fényünkkel a világot!
A Szeretet Fénye ragyogja be életünk minden napját!
 
Megtanulnád Te is? Klikk ide:
Van olyan ismerősöd, akinek tetszene ez a cikk? Akkor oszd meg vele!
szerző: Németh Renáta kategória: SVT-tanácsadás, nincs hozzászólás - Légy te az első!