Barion Pixel

Az SVT elsajátításának folyamata

Érdekel, milyen szakaszai vannak az SVT megtanuásának?

Erről írt a februári szakmai hírlevelünkben, a Felemelkedésben az SRA Igazgatótanácsának tagja, Malabika Shaw, aki egyben az SRA Képzési Bizottságának elnöke is.

Olvasd szeretettel a cikkét!

 

A japán harcművészeti kiképzésben egy három fázisból álló folyamatot követnek. A neve Shu-Ha-Ri. Noha ez az elképzelés a harcművészetekben gyökerezik, az SVT elsajátításának folyamatára ugyanúgy alkalmazható. Nézzük is meg közelebbről!

SVT-s utazásunk a Robert Detzler könyveiben, ingatábláin és cikkeiben fellelhető lebilincselő tudás felfedezésével kezdődik. Minden fejezet új információt, különleges eszméket és magával ragadó elképzeléseket tár fel, azzal az ígérettel, hogy közelebb kerülhetünk spirituális igazságunkhoz. Sok dolog van, amit először hallunk, és kíváncsivá tesz bennünket, és rengeteg olyan van, ami kihívás elé állítja rég dédelgetett hitrendszereinket. Ellenállhatatlan a csábítás, hogy elménket megnyissuk egy hatalmasabb spirituális valóság felé. Ez az, ahol SVT-s tanulmányainkkal Shu-Ha-Ri útjára lépünk.

Az első fázis, a „Shu” a fegyelmezett gyakorlás fejlesztését jelenti az előírt szabályok betartásával. Az SRT esetében ez a tanárunk, aki megismertet minket Robert munkájával, kontextusba helyezi, és megtanítja, hogy hogyan használjuk ezt a tudást. A „Shu” megmutatja, hogyan fejlesszük a fegyelmet. A megtanult protokoll, az előírt lépések szerint gyakorlunk, anélkül, hogy bármin változtatnánk, olyan szorgalmasan, ahogy csak tudunk. Ezáltal megengedjük, hogy a folyamat energetikailag belénk ivódjon. Megtanuljuk testünk érzeteiből megmondani, hogy mikor kapcsolódunk SZELLEMhez, és mikor van valami zavar. Profivá válunk a tisztításban.

A „Ha” az a fázis, amikor olyan megszokottá válnak az SVT-s eljárások és a kérdezéstechnika, hogy elkezdünk újítani. Gyakorlunk, kísérletezünk, új kérdéseket teszünk fel, megosztjuk a módszereinket és az eredményeinket a többiekkel, és támogatjuk egymást. Kiterjesztjük a SZELLEMmel való kapcsolatuk hatáskörét – abban, ahogy kérdezünk és abban, aminek a tisztítását kérjük.

svtonline svt gyakorlas

A folyamatot a kliensek speciális igényeihez alakítjuk. Megtanuljuk, hogyan hasznosítsuk a magasabb szintek tudatosságának energiáját. Ez az SVT elsajátításának állandó módszere. Ezen a ponton készek állunk arra, hogy másokat mentoráljunk.

A „Ri”, az utolsó fázis, amikor már nemcsak elsajátítottuk a technikát, de nagyfokú belső bölcsességet is kifejlesztettünk, és a folyamatot is jobban átlátjuk. A Mester/Tanár képes lehívni és használni is mindazt a tudást, amit megtanult, de már nem függ ezektől. A gyakorlatot a belső bölcsesség irányítja, ami mindig kapcsolatban áll SZELLEMmel. Csak ezen a szinten vagyunk készek az SVT tudását és bölcsességét átadni másoknak. Készen állunk, hogy tanárrá váljunk.

Robert mindig azt mondta, hogy ahhoz, hogy az SVT-t tökéletesen használjuk, meg kell erősítenünk a kapcsolatunkat SZELLEMmel.  Robert megajándékozott minket az eljárásokkal, hogy segítsen nekünk az indulásban. Megtanulhatjuk, hogyan legyünk harmonikus kapcsolatban a SZELLEMmel, és el tudjuk engedni az elkülönülés illúzióját. Ez az SVT célja, számunkra és azok számára is, akiket szolgálunk. A Shu-Ha-Ri ennek az utazásnak a szakaszait határozza meg. Ezt az utat nem lehet lerövidíteni.

Eddig Malabika Shaw cikke.

 

És most lássuk, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban!

A Spirituális Választeráchnika alapjait két tanfolyamon sajátítjuk el. Ez összesen 7-8 napnyi, kb. 50-60 órányi tanulást igényel. Ez idő alatt megismerjük a spirituális paradigmát, és elkezdünk benne gondolkodni, valamint megtanuljuk az SVT-ben használt alapvető eljárásokat. Az Alaptanfolyamon elsősorban az önmagunkon végzett munkát tanítjuk meg, és elsősorban az inkarnációs történeteinkre koncentrálunk. A Haladó tanfolyamon a spirituális birodalmak programozására koncentrálunk, és megtanítjuk, hogyan végezzünk el egy teljes tisztítást másoknak.

Ebben az időszakban az a legfontosabb, hogy gyakoroljunk, gyakoroljunk. Én annak idején abban a szerencsés élethelyzetben voltam – és annyira lelkesített az SVT 🙂 -, hogy napi 2-3 órát foglalkoztam tisztításokkal. Ahogy mondani szoktam viccesen, „szakmányban sütöttem a palacsintát” 🙂 Ezen azt értem, hogy ha nem is mindig értettem, hogy mit csinálok, akkor is alázatosan és fegyelmezetten végrehajtottam az előírásokat, betartottam a kötelező folyamatokat. (Ez egyébként máig nem változott!) Nem módosítottam az eljárásokon, és nem elégedetlenkedtem, hogy „nem történik semmi.” Valahogy biztos voltam abban, hogy hatalmas munkát végzek a magam számára, és hogy ezt nem lehet megkerülni. Kicsit úgy, mintha egy nagyon nagy és rettentően koszos és lomokkal teli házat takarítanék ki, hogy majd átalakíthassam.

A Ha szakasz

Amikor már magabiztosan használjuk az SVT eszköztárát, elkezdünk másoknak is dolgozni. Eleinte nyilván a családtagjainknak, az ismerőseinknek, és aztán tovább tágul a kör, és idegenek is jönnek hozzánk. A másoknak végzett SVT-munka alapvetően egy energetikai-spirituális tisztítást tartalmaz. A gyakorlatban azonban sokkal inkább egy spirituális coachingról van szó, amelynek során a kliensünket a gyógyulása útján kísérjük.

svtonline svt tanulas tanacsadas

Ebben a szakaszban merül fel az elmélyítés és a továbbfejlődés szükséglete. Itt nagy szerepet kapnak az SVT Klub foglalkozások. Ezek célja, hogy az SVT-ben alkalmazott megközelítésmódokat kitágítsa, újabb és újabb lehetséges kérdésekre hívja fel a figyelmet. Az SVT Klubokon a kliensekkel való munkához szükséges készségeinket fejlesztjük.A Klubok mellett a szupervíziós alkalmak is hasznosak lehetnek azok számára, akik támogatást szeretnének kapni a másoknak végzett SVT-munkájukban.

A Ha-szakaszban felmerülhet bennünk, hogy képesített SVT-tanácsadók szeretnénk lenni. Ekkor nekilátunk, hogy teljesítsük az ehhez szükséges feltételeket. (Ezekről az SRA honlapján olvashatsz.)

svtonline svt tanulas oktatas

A Ri szakasz

Miután elég sok embert kísérünk végig az élete egy szakaszán, kialakul bennünk egyfajta belső bölcsesség. Miután megtapasztalják az SVT áldásos hatását, a klienseinkben is gyakran felmerül az igény, hogy ők is tudjanak maguknak és legalább a szeretteiknek SVT-tisztítást végezni. A tanácsadóban pedig megfogalmazódik a tudása átadásnak vágya. Az a lehetőség, hogy nemcsak halat, hanem akár horgászbotot is adhatna azoknak, akik ennek szükségét érzik. Így lesz valakiből SVT-tanár.

Az SVT-tanári képesítés azonban nem örökre szól. A képesítésünket 2 évre kapjuk, és 2 évente újra kérelmeznünk szükséges. Ilyenkor egy egész csapat ellenőrzi, hogy valóban méltóak vagyunk-e arra, hogy SVT-t oktassunk.

Én már ötször újítottam meg a tanári képesítésemet. Azaz több, mint 10 éve oktatom az SVT-t. Ezalatt sok-sok tanulóm volt, a világ számos pontjáról!

További cikkeim

alvó kislány

Álomfejtés kezdőknek

Mit üzen a tudattalanod, amikor alszol? Van valami, ami az idők kezdete óta foglalkoztatja az embereket, és ugyanakkor az egyik legkézenfekvőbb útja

Biztonságos, szabad és tudom hogyan kell

Formulák elvitelre – nemcsak SVT-seknek Az SVT-ben kérdéseket teszünk fel, és válaszokat keresünk. Kulcsfontosságú tehát, hogy pontosan fogalmazzunk. Amikor próbáljuk kinyomozni, hogy

Kapcsolat: renata@svtonline.hu

Tetszett? Oszd meg!

Facebook
LinkedIn

Kezdd ITT!

Scroll to Top